Váljunk érzelem gazdag, örömre képes emberré!

„Érzelmileg sebzett, fapados nemzet vagyunk” – jelentette ki Prof. Dr. Bagdy Emőke az Érzelmek Iskolája nyitóelőadásán. A pszichológiatudomány egyik legelismertebb szaktekintélye szerint lelkileg beteg nemzetünk felgyógyulhat, mégpedig az önkarbantartás segítségével.

A Független Pedagógiai Intézet megnyitotta az Érzelmek Iskolája című programsorozatát Prof. Dr. Bagdy Emőke fővédnökségével. A bevezető előadás nagy érdeklődést keltett, ez is igazolta a szervezők és a pszichológus megállapítását, miszerint a program létjogosultsága és időszerűsége megkérdőjelezhetetlen.

iskola
A fővédnök szomorú tényekkel kezdte a szemináriumot és kijelentette, érzelmileg sérült nemzet a magyar. Ugyanakkor nem festett negatív jövőt, sőt optimistán állva a tényekhez kifejtette, hogy nincs menthetetlen helyzet. Meggyógyulhatunk, méghozzá viszonylag egyszerű módon: saját magunk törődésével, gondozásával, érzelmi csiszolgatásával.
Az önkarbantartás módjának megismerésére alakult az Érzelmek Iskolája, amely minden hónap második csütörtökén tartja szemináriumait.
Kaleidoszkóp-effektus: pici változástatással új összképet kapunk.

„Pszichénk olyan, mint a kaleidoszkóp, amelyben egy apró mozdulat hatására minden megváltozik. Éppen ezért nincs reménytelen helyzet, mert egy kis lépés is hatalmas változást eredményezhet.” – biztatta a hallgatóságot Bagdy Emőke.

„Ha elkezdünk befelé figyelni, sok érdekességet vehetünk észre. Ha naponta fél órát töltünk gondolataink mustrálásával, már könnyebben tudjuk feldolgozni a bennünk gyülemlő negatív hatásokat, amellyel már sokat tettünk saját egészségünkért. Érzelmeink tárolóedényei a sejtjeink, amelyek feltöltése már magzati korban elkezdődik. Ahhoz, hogy társadalmunk lelki-egyensúlya helyre álljon, a tudás átadást már nagyon korán el kell kezdeni”- magyarázta a pszichológus.

“A lélek-nevelés, azaz pszicho edukáció az érzelmi kapcsolatok fontosságára hívja fel a figyelmet. Beszélgessünk sokat egymással, szeretet-kapcsolatokat teremtve éljünk át sok-sok élményt a legkisebb érzelmi közösségünkben, a családban is!” – adja útravalóul a szakértő.

 

forrás: http://pozitivnap.hu/eletmod/valjunk-erzelem-gazdag-oromre-kepes-emberre-nbsp

Hozzászólások lezárva