A fotocellákat általában elektromos kapurendszerekben használják a biztonság fokozására azáltal, hogy észlelik az akadályokat vagy akadályokat a kapu útjában. Úgy működnek, hogy infravörös fénysugarat küldenek két érzékelőegység közé, és észlelik a fénysugár megszakadását. Ha egy tárgy vagy személy megszakítja a sugarat, a fotocellák jelet küldenek a kapu vezérlőrendszerébe, amely leállítja vagy megfordítja a kapu mozgását a balesetek vagy károk elkerülése érdekében.

Adó és vevő egység

A fotocellás rendszerek két egységből állnak – az adóból és a vevőből. Az adó infravörös sugarat bocsát ki, a vevő pedig érzékeli a sugarat. Általában a kapunyílás ellentétes oldalaira szerelik fel, egymással szemben.

Infravörös technológia

A fotocellák infravörös technológiát használnak a sugár kibocsátására és fogadására. Az infravörös fény az emberi szem számára láthatatlan, de a vevő érzékeli. A fénysugarat általában a talaj felett egy bizonyos magasságra állítják, hogy érzékelje a kapu útjában lévő akadályokat.

Érzékelési tartomány

A fotocelláknak meghatározott érzékelési tartománya van, amely típustól és gyártótól függően változhat. Fontos, hogy olyan fotocellákat válasszunk, amelyek elegendő hatótávolságot biztosítanak a kapu szélességének lefedéséhez, és figyelembe veszik az esetleges akadályokat.

Biztonsági szabványok és előírások

Az elektromos kapuk fotocellák beszerelésekor elengedhetetlen a régióra jellemző biztonsági szabványok és előírások betartása. Ezek a szabványok követelményeket írhatnak elő a fotocellák beépítési magasságára, elhelyezésére és működésére vonatkozóan az optimális biztonság érdekében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.