Ahhoz, hogy valaki sportolóként igazán sikeressé váljon, bizony nem elegendő az alapvető táplálkozási normákat betartani. Egy jó vitamin, vagy éppen Omega 3 az alapvetően egészséges szervezet és izomzat fontos részét képezi, azonban az élsporthoz ennél többre lehet szükségünk.

Doppingszerek

A doppingok olyan készítmények, amelyek a szervezet teljesítőképességét növelik meg egy rövid időre. Bizonyára mindenki hallott már különféle dopping botrányokról, amikor valaki tiltott szereket szedett, és kizárták őt a versenyről.

Ezekkel csak nagyon óvatosan! A sportorvosok értenek ezek pontos adagolásához, használatához, de nem igazán tisztességes ezekhez folyamodni.

Pörgetők, energizálók

Ezen készítmények jelentősen csökkentik a fáradékonyságot átmenetileg, valamint megnövelik az állóképességet. Ezt a megfelelő szénhidrát, taurin és koffein tartalom bejuttatásával lehet szabályozni.

Sokkal legálisabb szer, mint a doppingok – a legtöbb sportoló nem is hagyja ki ezeket az arzenáljából.

Regeneráló termékek

Az izmok megfelelő regenerációjához szükséges tápanyagok bejuttatása, bevitele a legfontosabb minden ember szervezetének. Ha ez nem történik meg, a sportolás nehezünkre fog esni hosszú távon, és nem leszünk képesek tartani a tempót, iramot, ha izmokat szeretnénk építeni.

A szénhidrátmátrixok segítenek a szénhidrátraktárak egyenletes visszatöltésében és a vércukorszint helyreállításában.

Mindig a rendszeresség a lényeg!

Az eredményes sport esszenciális része a rendszeresség. Nem lehetünk igazán sikeresek, ha csak néha megyünk le a konditerembe, hiszen erre mindig, minden körülmények között megfelelő mennyiségű időt és energiát kell fordítanunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.