Összegyűjtöttük, hogy mire érdemes feltétlenül figyelned és mit tanácsos ellenőrizned ahhoz, hogy a használt laptop vásárlásod ne legyen kidobott pénz az ablakon.

A használt laptop megvásárlása ugyanúgy elégedett élményt nyújthat, mint egy újonnan vásárolt gép, ha a megfelelő tudás és szakértelem is megvan hozzá.

Használt laptop vásárlás ellenőrzési csekklista

ELLENŐRIZD AZ AKKUMULÁTORT

Ha laptop “unplugged”, vagyis csatlakozás nélküli használatát tervezed, jobb, ha tudod, hogy a legtöbb laptop akkumulátor élettartama 3 év. Így egy használt gépben lévő akkumulátor már halott vagy gyenge lehet. Számolj azzal, hogy hamarosan új akksi beszerzését kell tervezned, ami plusz költség.

SZÁMÍTÓGÉPES JÁTÉKOK

A használt laptop nem a legjobb választás a legfrissebb számítógépes játékok lejátszásához, jobb, ha új terméket vásárolsz.

Vizsgáld meg a laptopot, mielőtt megvásárolnád. Mielőtt megvásárolnád, ellenőrizd a következő alkatrészek állapotát.

LAPTOP KERET

Az alapos ellenőrzés szükségessége soha nem vitatható. Itt arról érdemes meggyőződni, hogy a hordozható kereten nincs repedés, törés, vagy bármilyen sérülésre utaló jel. Az esztétikai károsodás nagyon fontos szempont, de tudnod kell, hogy léteznek speciális károsodások, amelyek újabb problémák jelzői.

LAPTOP BILLENTYŰZET

A billentyűzet és a touchpad a számítógépek leggyakrabban használt része, ezért fontos, hogy mindkét rész kielégítően működjön. Nyiss meg egy jegyzettömböt, és írj ki néhány mondatot. A gombok szivacsosak? Túl közel vannak egymáshoz? Túl kicsi? Sokat hibázol? Ha igennel válaszolsz ezekre a kérdésekre, keress egy másik gépet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.