Olyan mozgatható szúnyogháló, ahol a rolós szúnyogháló függőlegesen mozog, két oldalsó sínben és a felső tokba tekeredik, mint egy roló. Az alsó végálláson egy “körmös” fixakasztóba kell beakasztani. Bármikor fel- és lehúzható szúnyogháló. A háló anyaga üvegszálas, szürke. A rolós szúnyogháló négy sarokeleme műanyag a többi alkatrész alumínium. Alapszínek a fehér és a barna, de a szivárvány minden színére festhető.

A szúnyoghálót egy, a tokba beépített rúgó állandóan feszesen tartja, ezért azt a szél nem tudja kifújni.

A rolós szúnyogháló négy részből áll:

  • felső tok

  • 2 darab oldalsó lefutó kefével

  • karmos alsó fogadó.

Ezt a négy darab elemet amint összetoljuk és a rovarháló négy előfúrt csavarral egymáshoz rögzítjük kapunk egy keretet. Ezt a keretet kell a nyílászáró függőleges tokjához rögzíteni a két oldalsó lefutónál fogva. Lehet csavarral vagy ragasztással.

Az egyedi méretre gyártott rolós szúnyogháló egy rendkívül mobil megoldás, mely tökéletes olyan helyekre, ahol bármilyen ok miatt napi szinten nyitni kell a nyílászárót.

Rolós szúnyogháló vs. fix keretek

Ha fontos, hogy időnként szabad legyen az ablaknyílás, például virágöntözés vagy bármi más célból, a rolós szúnyoghálók jelentik a legjobb megoldást. A lehúzható szúnyogháló pillanatok alatt kinyitható, szemben például egy fix kerettel, amit még bajonettzáras kivitel esetében is kevésbé kényelmes eltávolítani. A reteszes rögzítés mellett létezik klikkrendszerű zárási mód, de készülhet akár fix akasztóprofilos kivitelben is – igaz, ilyenkor számolni kell azzal, hogy használaton kívül a fix alsó profil rendszeres tisztítást igényel a szél által odahordott piszok miatt.

Változatos rögzítési lehetőségek

A rolós szúnyoghálók rugós feszítéssel működnek, de egyes típusok gyárthatóak akár motoros kivitelben is, így felszerelhetőek távirányítóval vagy integrálhatóak épületvezérlő-rendszerbe. A feszített kivitelű rolós szúnyogháló és rolettarendszerek pedig kombinálhatók hálóval, ezek a speciális roletták. A hálók rögzítése történhet reteszes záróléccel, amikor a záróléc végében két kis retesz oldásával lehet nyitni a hálót, klikkrendszerű záróléccel, amikor a lefelé nyomás után szabadul ki a retesz automatikusan, és ugyanígy rögzül is, akasztóprofilos kivitelben, amikor a záróléc egy vele ellentétes formájú profilba akad bele, vagy mágnescsíkos zárással, ebben az esetben egy mágnescsík fut a zárólécben és az alsó profilban is. Ha szereti a mobilitást, a szélesebb lehetőségeket, és a lehúzható szúnyoghálókat akkor a rolós szúnyoghálót ajánljuk a figyelmébe.

Rolós szúnyogháló ár

A rolós szúnyoghálók ára bár magasabb, mint a fix keretes szúnyoghálóké – de jóval nagyobb kényelmet biztosítanak, ez pedig sokkal többet fog érni a tizedik kinyitásnál.

Érdemes tehát befektetésként tekinteni rá a kényelembe, mintsem a “drágább” megoldásként tekinteni rá. Nálunk ingyenes helyszíni felméréssel és árajánlattal, illetve kedvezményes árainkkal és tartós konstrukciónkkal a legjobb helyen jár.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.